Oksekød, der skal grilles, vinder ofte ved at blive marineret. Det mørner kødet – hvilket især er en fordel, når man griller ureelle stykker – fx flank steak – det, der svarer til "slaget". Jeg har forsøgt mig med øl: Oksekød og mørkt øl er en fremragende kombination – fx er oksekød i guiness en glimrende efterårsret – men her er det altså bøffer, marineret i mørkt øl, teriyaki og hvidløg.
Jeg brugte rib-eye, som jeg marinerede i en blanding af 1 dl mørkt øl (porter), 2 ss teriyaki-sauce (som man kan snyde sig til ved at anvende lige dele sherry og soya), 2 ss brunt sukker, en halv tsk hvidløgspulver, sellerisalt og sort peber. Bøfferne skal stå i marinaden et par timer, inden de grilles som sædvanligt. Mens de griller, kan man pensle dem med marinaden.
Jeg serverede dem med, grillede tomater, en grøn salat af romaine og rucola (i forholdet 3:1) med vinaigrette (3 dele olie, 1 del vineddike) samt en kartoffelmos, som jeg lavede af kartofler, kogt med pillede hvidløgsfed – det hele most sammen med mixeren og et par ss økologisk 18% creme fraiche. Det er en skrøne, at man ikke kan lave kartoffelmos af "nye" kartofler – de giver faktisk bare mosen en endnu bedre smag.
Skriv et svar