En af mine venner har lige været i Rom og derfra medbragt seks små artiskokker. Vi brugte dem til en lammegryde med porre, artiskok og cremolata – dertil en enkel risotto med løg og parmesan. Drik en ikke alt for kraftig rødvin til.
Til fire personer skal du bruge et kilo lammesmåkød i tern. Krydr det med salt og peber og brun det i en gryde – gør det i mindre portioner, så temperaturen ikke falder og kødet bliver kogt i stedet.
Når kødet er brunet, skal du sautere et hakket løg og en porre i tynde skiver i samme fedstof. Lad det stå til det er faldet sammen – men det skal ikke brune.
Tilsæt derefter en cremolata af skallen af en citron (vi brugte en hjemmeavlet citron) et par spsk finthakket persille og et-to hakkede hvidløgsfed og lad det simre med løg og porre et minuts tid. Bemærk duften!
Kom kødet tilbage i gryden – og når kødet er næsten færdigt (ca en halv time – tre kvarter) tilsættes artiskokkerne, som du i mellemtiden har gjort i stand:
Fjern de yderste, hårde blade og skær den øverste tredjedel af artiskokkerne væk. De artiskokker, vi brugte, var så unge, at stilken også kunne spises – ellers skal den fjernes. Skær artiskokkerne i kvarte og fjern »skægget«.
Vend artiskokkerne i stuvningen og lad det hele simre færdigt 25-30 minutter.
Skriv et svar