Baba Ghanoush

En dip af aubergine og tahini. Kan anvendes som tilbehør, del af buffet eller som forret. Retten er stærkt beslægtet med hummus. Du skal bare bruge auberginer i stedet for kikærter:

  • 2-3 auberginer
  • 2 fed hvidløg (eller efter smag)
  • 3-4 spsk hakket persille, mynte eller basilikum
  • 1 dl tahini (sesam-pasta, rør rundt før brug, olien flyder ovenpå)
  • ½ tsk spidskommen (eller efter smag)
  • Saften af 1-2 citroner
  • Salt
  • Peber

Prik auberginerne med en gaffel og bag dem i ovnen 30-40 minutter ved 200°. Skær dem over på langs, tag kødet ud og lad det køle af. Hak hvidløg og urter fint, pres citronerne og det med tahini og krydderier. Bland auberginekødet i og mos det hele sammen, evt. i en foodprocessor. Smag til med salt og peber og lad det helst hvile nogle timer før du serverer det.


Udgivet

i

af

Tags:

Kommentarer

3 svar til “Baba Ghanoush”

  1. smithw Avatar
    smithw

    Flot opskrift, men et spørgsmal. Hvor køber man tahini i København? Jeg er new her.

  2. buchardtboyd Avatar
    buchardtboyd

    Tahin kan købes i de fleste supermarkeder, tit og ofte på hylden med økologiske fødevarer.

  3. Mogens Bisgaard Avatar
    Mogens Bisgaard

    … du kan også finde det på hylderne hos de fleste indvandrergrønthandlere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *