En dip af aubergine og tahini. Kan anvendes som tilbehør, del af buffet eller som forret. Retten er stærkt beslægtet med hummus. Du skal bare bruge auberginer i stedet for kikærter:
- 2-3 auberginer
- 2 fed hvidløg (eller efter smag)
- 3-4 spsk hakket persille, mynte eller basilikum
- 1 dl tahini (sesam-pasta, rør rundt før brug, olien flyder ovenpå)
- ½ tsk spidskommen (eller efter smag)
- Saften af 1-2 citroner
- Salt
- Peber
Prik auberginerne med en gaffel og bag dem i ovnen 30-40 minutter ved 200°. Skær dem over på langs, tag kødet ud og lad det køle af. Hak hvidløg og urter fint, pres citronerne og det med tahini og krydderier. Bland auberginekødet i og mos det hele sammen, evt. i en foodprocessor. Smag til med salt og peber og lad det helst hvile nogle timer før du serverer det.
Skriv et svar