En opskrift turde vel egentlig ikke være nødvendig. Men nu er det første gang i år, jeg har fået jordbær på denne måde. Og det er den klassiske, så det skal fejres!
Tag en bakke jordbær – det er ca. et halvt kilo. Skyl bærrene og nip derefter stilkene af. Det er vigtigt, det sker i den rækkefølge, vi vil jo nødigt smide smagen ud med badevandet, vel?
Skær bærrene i halve, drys med en spsk sukker og en spsk citronsaft. Lad dem trække en times tid. Så safter de – og ethvert barn ved at det bedste ved jordbær med fløde er fløden med jordbærsaft, der er tilbage til sidst.
I mellemtiden forberedes fløden – man kan selvfølgelig bruge almindelig piskefløde, men jeg lavede en tynd creme chantilly: Pisk 2 dl fløde let med ½-1 teske vanillesukker.
Ved serveringen hældes fløden over bærrene, Det skal ikke svømme, men fløden skal svøbe sig kælent om bærrene. Skal man endelig drikke noget til, vil jeg foreslå en lys dessertvin.
Skriv et svar