En italiensk inspireret krydderblanding. Man kan bruge timian eller salvie i stedet for rosmarin. Og man vil genkende fennikelfrøene fra de italienske pølser, salsiccie.
Og så er der den rosa peber: Den har egentlig ikke noget at gøre med den almindelige sorte, hvide eller grønne peber at gøre. De tre stammer fra samme plante, Piper nigrum.
Rosa peber, i Frankrig baie rosé, stammer fra »Det brasilianske pebertræ«, Schinus molle. Den påstås at kunne fremkalde allergiske reaktioner, så pas lige på med det.
Opskriften angiver ingen mængder – men din færdige krydderblanding skal være mere grøn end rød. Der skal altså flere fennikelfrø og mere rosmarin i end der skal rosa peber. Du skal bruge:
- Svinekoteletter (økologisk, friland)
- Rosmarin (tørret)
- Fennikelfrø
- Rosa peber
- Vinaigre (jeg brugte æblecidereddike – æbler og rosa peber går faktisk godt sammen)
- Salt og peber
Vend svinekoteletterne i æblecidereddike. Stød krydderierne sammen i din morter og dup det på begge sider af koteletterne. Krydr med salt og peber. Lad dem trække en times tid. Grill dem.
Jeg serverede med en kartoffel og østershatte, sauteret i olivenolie med hvidløg. Da hattene var ved at være der, tilsatte jeg lidt hakket, bredbladet persille og saften af ca. en halv citron. Krydr med salt og peber.
Skriv et svar