Mikrobryggerierne vælter frem som svampe i fugtigt vejr. Min tese er at mange af dem egentlig kun er in it for the money og ikke egentlig interesserer sig for øl. Tesen har vist sig rigtig flere gange, bl.a. in casu Fanø Bryghus, som på v 1.0 af hjemmesiden afslørede sig ved en lidt for hyppig brug af ord som investorer og afkast, mens ord man ellers ville finde relevante, som fx øl eller øltyper ikke forekom.
Og det gælder måske især de bryghuse, der bliver etableret i turisttætte områder. Det viser sig i hvert fald at Løkken Bryghus leverer mere af det samme: Ganske intetsigende øl, der dog heldigvis ikke, som enkelte anmeldelser på ratebeer.com lader antyde, virkede inficerede (så smager øllet nemlig afskyeligt – og det gjorde det ikke).
Pilsneren var med en medsmagers udtryk »endog meget venlig«, mens vi var enige om at hvedeøllen (som bryggeriet af uransagelige årsager har valgt at kalde en bajer) havde lidt mere karakter. Uden dog at kunne fornærme nogen. Sært, idet man må formode at mange, måske endda størstedelen, af de turister, der kommer forbi det lille udskænkningssted-cum-ølbutik vi fandt på vej til Rubjerg Knude er af germansk aftapning.
Udskænkningsstedet var himmelsendt, men øllet var lidt tyndt – mere malt, mere humle og større tålmodighed er gode dyder!
Og tippet: Jeg har set i indtil flere Kvickly-butikker, at øllet fra Nøgne Ø er i håndkøbsudsalg. Det er et godt køb – bl.a. kan man få #100 og Stout til omkring 30 kroner flasken.
Skriv et svar