Sæsonvarer, man næsten ikke kan få nok af. Findes der noget bedre end fede høstsild – det skulle da lige være fede vårsild. Overflod af æbler. Og rosenkål, som vi er mange, der elsker.
Og her i en kombination af alle tre herligheder. Når du er færdig skal der gerne lugte dejligt fattigt i dit køkken – jeg tror det er Anthony Burgess, der kalder lugten af sild og kål for lugten af fattigdom i 1985:
Sildene steges som sædvanligt. Den gamle talemåde siger: »man skal stege ål, som man følger koner til stads og sild som man jager kællinger af by« – dvs. ål skal steges i et adstadigt tempo, mens det skal gå hurtigt med sild.
Altså: Vend silden i mel (gerne rugmel – eller prøv havregryn) med salt og peber, steg den i smør ved relativt høj varme. Sild er forresten også fremragende på en grillpande.
Rosenkål med æbler: Fjern stokken fra rosenkålene, skær dem i kvarte og sauter dem i smør. Tilsæt derefter lige så meget æble i tern, som der er rosenkål, og steg videre til æblerne er stegte. Krydr med salt og peber. Vil også passe fint til svinekotelet og vildt.
Skriv et svar