En mild græskarsuppe med en dejlig varm smag. Vær ikke nervøs over mængden af hvidløg: Når det er bagt, bliver det mildt og blødt. Spidskommen giver lidt eksotisme i billedet. Du skal bruge (til fire personer):
- 1 hokkaido-græskar (1 ½ kg eller deromkring)
- 2 løg
- 1 helt hvidløg
- 1-2 tsk stødt spidskommen
- Olivenolie
- 1 liter hønseboullion (jeg havde et kyllingeskrog liggende, og kogte det med selleri, porre, gulerod, løg, laurbærblade, persillestilke og timian)
- 1 dl fløde
- ½ muskatnød
Skær græskarret i stykker, fjern kerner og snask og skræl det. Læg græskarstykker og det hele (upillede) hvidløg i et ovnfast fad og bag det hele en halv times tid ved 170°.
Sauter løg og spidskommen i olivenolie (det skal ikke brune), tilsæt græskar og boullion. Mas hvidløgsfeddene ud af skallen (de bliver bløde af at blive bagt) og kom det i suppen.
Kog 20 minutter og blend – det virkede fint med en stavblender, men ellers er proceduren at de faste dele skal i blenderen først, og så tilsætter du suppen lidt efter lidt. Smag til med salt og peber.
Server med en klat piskefløde, riv muskatnød hen over – og jeg har yderligere dryppet det med græskarolie. Dertil et stykke brød – vi drak sherry hertil.
Og suppen fik yngste medspiser på 15 måneder til at juble: mere, mere, mere …
Skriv et svar