De statsligt officielle er her godt nok først om nogen timer. De er til gengæld baseret på ørkes- og glædesløs vurdering af et udbud af både simple og sammensatte fødevarer og formuleret på en måde, der ikke kan fornærme nogen i hverken Landbrug og Fødevarer eller Dansk Industri.
Men her er, som de første, Madkulturs officielle kostråd (ja, sågu er de officielle – skrevet, som de bliver, i det offentlige rum) – og der er kun fire af dem:
- Spis grøntsager og kornprodukter, der er lokale, økologiske og i sæson
- Suppler med kød, mælk, fløde ost, surmælksprodukter og æg, der er økologisk og lokalt opdrættet og produceret og fisk, der er fanget fra små både
- Drik vand fra hanen og mikrobryg-øl eller naturvin til, helst fra nærområder
- Lav maden selv, med glæde, spis den sammen, vær glade og fuck resten
Hvor svært kan det være …
Skriv et svar