• Alle amerikanere er fede i 2050

    Med den nuværende udvikling af fedmeepidemien, vil 86 % af alle amerikanere være fede eller overvægtige i 2030. Og hvis det fortsætter på samme måde, vil alle amerikanere være overvægtige i 2050. Det har forskere fra Johns Hopkins University fundet ud af, skriver portalerne videnskab.dk / forskning.no. Det går – surprise –

  • Er prisstigninger godt eller skidt?

    I morgen slutter muligheden for at afgive sin stemme i The Economists afstemning om udsagnet »There is an upside for humanity in the rising food prices«. Foreløbig er der 56 % af deltagerne, der mener, stigende fødevarepriser er gavnlige for menneskeheden og 44 % af deltagerne, der mener det modsatte.

  • Is i lange baner

    Husstanden har fået et nyt instrument: En ismaskine. Godt nok ikke en af de eftertragtede med egen kompressor. Mindre kan vel også gøre det, tænkte jeg – især fordi jeg normalt ikke er den store is-spiser. Det er måske noget der vil ændre sig, nu hvor jeg synes at have

  • Nekrolog: Motions- og Ernæringsrådet

    Ernæringsrådet – fra 2005 Motions- og Ernæringsrådet – findes fra og med i dag ikke længere. Det er meningen, at rådet skal erstattes af et »debatskabende, nationalt forebyggelsesråd«, lyder det. Denne blogger kan næsten ikke vente til sammensætningen af det nye råd bliver offentliggjort. For alt andet lige må man betegne det gamle råds

  • Jeg, en gastrosexuel?

    Metrosexuel, retrosexuel, uebersexuel og alle de andre etiketter har fået følge af den nyeste: Gastrosexuel. Det er betegnelsen for os, der kan lide at lave mad. Og som måske oven i købet gør det med den bagtanke at imponere vores venner og, hvem ved, måske især de kvindelige af slagsen, skriver The

  • Sommerspøg II: Danmark er et landbrugsland

    Miljøminister Troels Lund Poulsen, også kendt som Traktor-Troels eller Træls Lund Poulsen, har i løbet af sommeren flere gange vist sin humoristiske sans. Først med udnævnelsen af Peter Gæmelke som talsmand for Hold Danmark Rent-kampagnen. Og den 14. juli gentog han i et debatindlæg i Politiken, under overskriften »Stop klagesangen om miljøet«, den gamle lårklasker »Danmark

  • Italiensk ekstravaganza

    Forret, pasta, kød, salat, ost, dessert: Grundstrukturen i det helt store, italienske udtræk. Det er egentlig en grundstruktur, jeg holder meget af. Især fordi det giver mulighed for både deciderede luksusmåltider og helt simple, basale, økonomisk og tidsmæssigt overkommelige retter og fordi der er så god mulighed mellem at variere mellem de komplekse

  • Julilæsning: Feast – a history of grand eating

    Er man interesseret i bordskik og spisevaner i det gamle Grækenland eller hos middelalderens fyrster, er Roy Strongs Feast bogen, man skal konsultere. Den er spækket med madhistorier. Det er madhistorier set fra oven af – de handler ikke om hvad bønder og arbejdere spiser, men om livet ved

  • Molekylærgastronomer i Rachael Ray-land?

    Kan man lave mad med halvfabrikata når man er mesterkok? Jeg kom til at tænke på det ved at læse om Ferran Adrias og Heston Blumenthals seneste eskapader. Blumenthal samarbejder med engelske Walkers om at udvikle en ny chips-serie, og Ferran Adria serverer uden blusel Pepsi-ejede Frito-Lays 3Ds majschips med ras-el-hanout i den

  • Sommerspøg: Hold Danmark Rent med Gæmelke

    Miljøminister Troels Lund-Poulsen (eller »Træls Lund-Poulsen«, som Politikens At Tænke Sig kalder ham) har fået en ide, skriver aviserne i dag. En organisation, der skal gøre Danmark til det reneste land i verden. Organisationen, Hold Danmark Rent, har fået ingen andre end Landbrugsraadets præsident, Peter Gæmelke som talsmand. Talsmanden