• Junilæsning: Mindless eating

    Jeg har læst en selvhjælpsbog! Eller rettere: Det var først, da jeg så den danske udgave anmeldt i Politiken, jeg fandt ud af det var en selvhjælpsbog, og ikke et af de kampskrifter, jeg normalt stopper mig med. På plussiden tæller så at det sådan set ikke er dårlige

  • Sommerlæsning / Bloomsday

    Sommerlekturen er bestilt: Næringen til den maskine, der holder harmen i kog og bloggen kørende. I denne omgang fra The Book Depository. I modsætning til Amazon er fragten gratis. Bestillingerne: Colin Tudge: So Shall We Reap (efter anbefaling fra Amalie)Harold McGee: McGee On Food and CookingBrian Wansink: Marketing Nutrition

  • Paradoks: Den førstefødte og dåsekødet

    Den globale fødevarekrise har også betydning i Danmark. Både Dansk Supermarked og COOP melder om stigning i salget af hakket kød og Tulip regner med 10-15 % stigning i salget af dåsekød til eksportmarkederne, skrev DR-nyhederne i går. Og i går var også dagen hvor en del danske medier

  • Europæisk: Lobbyister koordinerer kostanbefalinger

    Når lobbyister koordinerer EU-projekter, er det vel tilladt at stille spørgsmålstegn ved den forskningsmæssige integritet. Det er der i hvert fald flere, der har gjort i tilfældet EURECCA. Projektet bliver nemlig koordineret af ILSI, International Life Sciences Institute. Eurecca er et EU-projekt, der har til formål at koordinere retningslinier

  • Hjælpetekst til den offentlige sorgbearbejdning i dansk landbrug

    FNs generalsekretær, Ban Ki-Moon, mener fødevareproduktionen på verdensplan skal øges med 50 % inden 2030 hvis alle verdens munde skal mættes. Spørgsmålet er bare hvor indsatsen først og fremmest skal finde sted. Landbrugsrådets præsident, Peter Gæmelke, mente i Politikens kronik den 17. maj, ganske optimistisk at den skal finde sted her i landet. Kort sagt

  • Marion Nestle: I Danmark er maden kun mad, endnu da

    Vor ven, Marion Nestle er i Danmark i disse dage. Hun taler i morgen på den 9. nordiske ernæringskonference om emnet Dietary advices in a sustainability perspective. Og på sin blog, what to eat, omtaler hun Danmark i positive vendinger: »In Denmark, food is just food. I couldn’t find

  • Sten. Mel. Pizza.

      Jeg har fået en sten. En bagesten. I virkeligheden er stenen vist solgt som skærebrædt, i en af Dansk Supermarkeds butikker, og fandt, via en ven, hjem i mit køkken: En 7,3 kg granitplade. Den matcher hævekurven (også et relativt nytilkomment element i køkkenet). Men blev i går

  • Hjerne, skank, rucola, fennikel, jordbær

    Hos halalslagteren lå de yndigste lyserøde lammehjerner. Jeg var solgt på stedet. Havde ellers en ide om at det var no-go food efter kogalskaben. Lammehjernerne her er halverede, og til en forret passer det med to halvhjerner pr. person. Denne servering er nærmest klassisk: Vend hjernerne i mel, krydr

  • The ricemarket, Kultorvet

    Det er blevet moderne for toprestauranter at have »sideprojekter« kørende. Umami har Umamigo (kan være både umami-go eller um-amigo). Og Vor Lokale Michelinstjernebestrøede Kiin Kiin, har nu fået sin egen fillial: The Ricemarket.  The Ricemarket ligger i hjørnet af kultorvet, hvor man tidligere fandt restaurant Sitio (anmeldt her på bloggen sidste år). Restauranten er asiatisk, med

  • Klidmoster til debat: Debatten på DR2

    Gårsdagens udgave af Debatten på DR2 tog fat i et for madkulturalister temmelig interessant emne. Konflikten mellem dem, der mener al verdens ulykke skyldes bestemte kostkomponenter og dem, der mener, man skal spise varieret men ikke nødvendigvis udnævne noget til at være skurk. Hvis man skal bruge engelske termer, kan