• Professor: Regeringer kan bremse fødevarekrisen

    Regeringerne skal bruge de muligheder, de har for at regulere forbruget. EUs landbrugsstøtteordninger skal gentænkes, så de støtter bæredygtig fødevareforsyning. Og fødevareproduktionen skal generelt revideres, så transport og vandforbrug mindskes. Ordene kommer fra bloggerens gamle ven, professor Tim Lang fra London City University. Han udtaler sig til The Guardians

  • Nu også i Børsen: Dårlig mad bliver dårligere!

    Jeg har nævnt fænomenet før her på bloggen. Når råvarepriserne stiger, går fødevarefabrikanterne efter billigere råvarer. Og for at skjule den ringere kvalitet, må produkterne sminkes på den ene eller anden måde. Det er fede tider for de fiffige kræmmere i den danske madfluffer-branche. Jeg er selvfølgelig ikke den eneste, der kan se det. I dagens udgave

  • Sodavandskrig: Når lortet rammer ventilatoren

    Så er priskrigen på sodavand skudt i gang: Royal Unibrew har lanceret 0,6 liters-flasken, med en nærmest forventelig debat til følge. Ernæringseksperter, forbrugerråd og målgruppe er helt enige: Hvis man køber en 0,6 liters-flaske drikker man den selvfølgelig. Politikerne, med enkelte undtagelser, synes forbavsende tavse. Royal Unibrews 0,6 liters-flaske koster det

  • Glemt fisk: Ålekvabben

      »Jeg kunne ikke stå for dem«, sagde min fiskehandler. Ålekvabberne. »Jeg så dem på torvet og måtte købe dem med hjem«. Og jeg så dem i fiskehandlerens vindue – og havde det på samme måde. Ålekvabber kom af og til på bordet i mit barndomshjem – lidt nedladende

  • Pasta med persille og citron

    Det burde ikke være nødvendigt at bringe en opskrift. Retten er så simpel, og kan spises for sig selv. Man vil genkende ingredienserne i sovsen som den gremolata, der ledsager osso buco, her blot beriget med basilikum. Du skal bruge en håndfuld spaghetti, en håndfuld bredbladet persille, en håndfuld

  • Ti ting, man skal vide i et køkken

    Hervé This, der fandt på begrebet »molekylær gastronomi«, giver i Toronto Globe and Mail sit bud på ti elementære ting, enhver skal vide i et køkken. Nogle af buddene kan måske ved første øjekast synes indlysende. Andre er lidt tvivlsomme: Vand koger ved 100°, javel, men det afhænger af trykket,

  • Lugtepis og lodne tænder

    Foråret er her. Der er nye kartofler. Der er asparges. Der er rabarber. Alt er næsten godt: Grøn er vårens hæk, kålen kastes væk osv osv osv. Vi lagde ud med en rejemad. Nok så simpelt – fiskehandleren havde ingen fjordrejer, så det blev de grønlandske. Fint nok. Dertil

  • Madblogs i Politiken

    Politikens I Byen-tillæg har i dag en artikel om at avisernes professionelle madanmeldere får konkurrence fra madbloggerne. Denne blog, madbloggen, very good food og spis ordentligt bliver nævnt. Og køkkenchefer fra nogle af de førende restauranter (Noma, Paustian og Ensemble) udtaler sig om deres holdning. De er positive. Med Morten Schou fra

  • Tredive år og stadig struttende!

      For tredive år siden, den 1. maj 1978, udgav Husets Forlag i Århus en plakat, der bestemt ikke faldt i landbrugsorganisationernes smag. Det var Mikael Wittes plakat med den glade gris og teksten; Danske svin er sunde – de strutter af penicillin. Fogedretten forbød plakaten, men tegneren ankede

  • authors@google: Michael Pollan

    Det varer en hel time, og kræver lidt tålmodighed. Se også Marion Nestle i samme serie …