• Taberkøer

    Downer cows eller på dansk taberkøer er malkekøer, der ikke kan klare sig i konkurrencen med de andre køer. Konkurrencen om at komme til foderet, komme til malkerobotten eller bare finde et godt sted at ligge. Dem bliver der flere af, jo større besætningen er. Landscentret skriver: »Mælkeproduktionen i

  • Kødets lyst bruger energi

    Mark Bittman, New York Times madskribent, som jeg tidligere har citeret for 101 ti-minutters sommeropskrifter, skrev i sidste uge om amerikanernes kødforbrug. Mark Bittman citerer Gidon Esher fra Bard Center for at mene, at alle miljøproblemer i USA skyldes madproduktion – og i særdeleshed kødproduktion. Artiklen er bl.a. affødt af

  • Topmøde: Pollan og Waters i Davos

    På Dorte Tofts blog, Bizzen om IT og forretning på Business.dk, rapporterer Nikolaj Nyholm fra det økonomiske topmøde i Davos. Han har været til middag, tilberedt af Alice Waters – ledsaget af foredrag af Michael Pollan, forfatteren til The Omnivores Dilemma og In defense of food, der udkommer 31.

  • Kylling med valnødder; couscous med abrikos, halloumi og pistacienødder

    En crossover-middag. Kyllingen med valnødder stammer fra Rhône, tilbehøret er mellemøstligt, en slags variant over tabbouleh. Råvarerne klæder hinanden. Til fire personer: En kylling12 fed hvidløg2 håndfulde valnøder1 dl hvidvinSaften af 1 citronOlie til stegningSalt og peber Parter kyllingen: Del lårene i over- og underlår, skær brysterne fri, og del hvert bryst i to-tre

  • Øl II: Øfabrikken 2004-2007

    Gourmetbryggeriet har købt de sidste 50 % af aktierne i Ølfabrikken. Og rygtet vil, at brygmesteren fra Ølfabrikken, Christian Skovdahl Andersen, har fået en konkurrenceklausul på et halvt år. Forhåbentlig vil han når den tid er gået, stikke snuden frem igen. RB-Børsen skriver lakonisk: »Aftalen forventes ikke at påvirke resultatforventningerne for

  • Øl I: Øl, bøv?

    I Carlsbergs drengerøvsunivers kan man se en flok Bøver, børnevoksne. De går med hat indendørs, de har skjorten uden på bukserne, der er ingen kvinder i nærheden. Og værst af alt: De leger med øllet. Bøverne i universet spiller øl-pong, et spil, der kort sagt går ud på at få en bordtennisbold til at

  • You shall have a fishy on a little dishy

    Vi har her på bloggen tidligere undret os over, at det er nødvendigt at spise fisk fra Afrika og Asien. Det er i hvert fald underligt, at det kan betale sig, når vi nu lever i et land med en så ufatteligt lang kyststrækning, som tilfældet er. New York

  • Erstatningsdygtig

    Eric Schlosser, forfatteren bag Fast Food Nation, mener vores madforsyning er baseret på det modsatte af sustainability – bæredygtighed. Den er baseret på disposability. Schlosser mener bl.a. at det er denne disposability, der er grundlaget for McDonalds »one taste worldwide«. Disposability er et ord, der er svært at oversætte.

  • Anprisning under radaren: Hørblomst

    Update: Slutningen af posten her rummer faktuelle fejl om skrabehøns og deres plads. Det er ikke så godt, som jeg antyder! Læs derfor denne artikel bagefter  Danæg har sendt et nyt produkt på markedet: Et æg, der angiveligt har et højere indhold af omega 3-fedtsyrer end almindelige æg. Danæg skriver at

  • Klon! Klon! Klon! Klon! Klon! Klon! Klon?

    Både FDA (Food and Drug Administration) i USA og EFSA (European Food Safety Agency) i EU har fundet frem til at kød og mælk fra klonede dyr er sikkert at spise. Og ja, hvorfor skulle det ikke være det? Der er jo – i sagens natur – ikke nogen