• I supermarkedet (bloggeren lufter fordommene)

    Jeg så dem i mit lokale supermarked i går. Et par, først i tyverne, han med indkøbsvogn, hun med barnevogn. Og ja, jeg er så typen, der skæver til andre folks indkøb. De stod lige bag mig i køen, godt til skævs, og det første jeg bemærkede var grød.

  • SuperBrugsen og smagsløgene

    SuperBrugsen har lavet en ny kampagne under overskriften »Red dine Smagsløg«. Kampagnen består foreløbig af en konkurrence, en trailer for en serie om træning af smagsløg og lidt faktuel information om smagsløg. Jeg har personligt lidt svært ved at se, hvad kampagnen går ud på – bortset fra selvfølgelig at være en imagekampagne for

  • Penne med danablu og spinat

    Retten er vel nærmest en variation over en spinatlasagne. Pastatyper som ziti, rigatoni eller andre korte pastatyper er også helt fine. Og i stedet for Danablu kan du, for autenticitetens skyld, anvende gorgonzola. Du skal bruge: 1 kg spinatSmør1 løg400 gram fuldkornspastaMel¾ liter mælk200 gram blåskimmelostSaltPeberMuskatnødParmesan Start med at skylle spinaten grundigt –

  • Morgenluft: Ny åbenhed om landbrugsstøtte

    EUs ministerråd har i dag vedtaget, at alle udbetalinger fra Landbrugsfonden og Landdistriktsfonden skal offentliggøres, skriver Fødevareministeriet. Det betyder forhåbentlig, at vi fra og med næste år let vil kunne få adgang til at se hvad hver enkelt landbrug modtager i støtte og hvilke virksomheder, der fx modtager eksportstøtte,

  • Nye oste

    I går fandt jeg i mit lokale COOP-afdeling et par oste, jeg ikke har bemærket før. Seniorita og Svendbo fra Landmejeriet Sinai, der ligger lidt uden for Fåborg, i Svanninge Bakker. Svendbo-osten (t.v.) blev anført som en emmenthaler-type med rødder i Samsø-osten, og Senioritaen som en Gouda-type. Begge oste er

  • Klipfisk II: Klipfisk med æg og løg

    Rester af klipfisk i en omelet. Klassisk, enkelt og anvendt fra Island til Portugal. Det er også fuldt tænkeligt at komme kogte kartofler fra gårsdagens klipfiskegilde i omeletten. Og servere med sennep. Her er det den sydeuropæiske version. Du skal bruge: 500 gram klipfisk (gerne rester)6 æg2 løgOlivenoliePeber Varm

  • Ratatouille III: Confit Bayildi

    Der er to måder at lave ratatouille, to skoler, som har hver sin berettigelse. I den ene skole ser man ratatouillen som en ragout eller stuvning, i den anden som varm grøntsagssalat. Den sidste tradition er udbredt i mellemøstlige køkkener, fx i salater med grillede peberfrugter eller auberginer. Jeg

  • Klipfisk med skinke og tomat

    Klipfisk er jo egentlig en forbudt fisk. I hvert fald hvis den laves af torsk. Men i dag bliver den også produceret af sej, kulmule osv., så jeg tog chancen: Prisen antydede, at det ikke var en torsk. Klipfisk skal vandes ud før den tilberedes – jeg er før

  • Rustik thai hos Ranee

    Restaurant Ranee’s (sic!) har til huse på Blågårds Plads 10, i de lokaler, der før rummede restaurant Tibet – og indehaveren, Ranee Udtumthisarn, har valgt at beholde de tibetanske nationalfarver på væggen. Maden er klassisk thaikøkken. Den er uden de mængder af kokosmælk, man ellers ofte får på danske

  • Ratatouille II

    Man ville have forsvoret, at en film, der dybest set handler om mad, kunne fylde en hel sal i den afskyelige, popcorn-stinkende Palads-biograf. Men det lod sig gøre. Selv om man godt kunne mærke på teenagepigerne på rækken, at filmen nogle gange forekom dem lidt langtrukken. Ratatouille formelig oser af