• Soul Food II: Kylling maque choux

    Cajun-køkkenet er en blanding af mange forskellige køkkener. Og her er en ret, der er fransk-amerikansk, kylling med maque choux, cajun-ordet for en sammenkogt ret med den majs, som de bosætterne i USA lærte at spise af indianerne. At der er brugt fløde i ragouten er en fransk tilføjelse. Du skal bruge: 1 kylling:

  • Soul Food IV: Vandmelon med vodka og creme de cassis

    Jaja, jeg ved det godt! Det er for groft: Knapt er der gået en måned, før han har snabelen i krukken med creme de cassis. Men det var kun en prøve – og selv om den er på rette vej, skal den bestemt stå længere og modnes. Selv om cassisen endnu er ret

  • Helge og sodavandet

    Kampsvømmer Helge Adam Møller fra det konservative folkeparti har været ude med riven i sodavandskrigen. Helge er skuffet over Politikens leder tirsdag den 7. august. Lederen havde overskriften Sukkerkold. Debatredaktør Jacob Fuglsang skriver: To ting er afgørende for, hvor sundt vi lever: Prisen på og tilgængeligheden af de fristelser, som

  • Græsk salat (eller deromkring)

    Som faste læsere vil vide, har jeg en indgroet modvilje mod salat med »ting« i. Hvis jeg serverer en grøn salat, skal den helst bare bestå af forskellige grønne blade: Ingen optøede ærter, rå champignon, helst ingen tomater og agurker og – oh rædsel – ingen dåse-babymajs hos mig! Men det betyder jo

  • Fire stensikre veje til vækst i fødevareindustrien

    Vækst i fødevareindustrien går igen i overskrifterne i dagens aviser. Og det bør vel nærmest ophøjes til mantra – for noget skal vi jo blive fede af, nu vi en gang har en fedmeepidemi. I sommervarmen flimrer de fire stensikre veje til vækst i fødevareindustrien for mine øjne (og varmen gør mig lidt irritabel, Gud velsigne den). De

  • Et coinoffer, du ikke kan modstå (og et helt gratis tip til Carina Christensen)!

    Så er der godt nyt til forældre, der er bekymrede over at deres børn ikke vil spise gulerødder eller broccoli! Put maden i en æske fra McDonalds – så glider det ned som en leg. Det er et forskerhold fra Princeton, der har undersøgt førskolebørns reaktioner på mad i

  • Nyt fra ølverdenen: To ommere og en prisovervejelse

    Blå og Hvid Tuborg bliver trukket tilbage fra markedet. De holdt under et halvt år – og jeg kan da heller ikke huske, at jeg var særlig begejstret. Faktisk har jeg kun drukket de fire, jeg købte for at smage i sin tid. Og på en anden front: For

  • Fast food: Sandwich med merguez og forårsløg

    Bor man, som jeg, i nærheden af en halal-slagter, skal man absolut prøve merguez, pølser af lammekød. De fås i mere eller mindre krydrede varianter. Krydderierne er spidskommen, chili og sumak, som giver dem en letbitter smag og den flotte, røde farve. Her brugte jeg den ukrydrede variant til

  • Way to go, kiddo …

    Ovre på Fyn har den tolvårige Bastian Jørgensen optaget en omgang madsvineri med et digitalt videokamera, skriver Fyens Stiftstidende. Filmen viser en chauffør fra Nr. Søby Kød Engros i færd med at levere kød til Cafe Razz i Middelfart. I bilen ligger kødet og flyder på gulvet – og chaufføren tramper omkring i

  • Kokkens såkaldte liv

    Internetmagasinet Slate har samlet nogle klip fra film, der handler om køkkener, kokke og restauranter. Vores egen (eller rettere Gabriel Axels) Babettes gæstebud, eller, som den hedder i udlandet, Babettes Feast får en hædersplads som den første film i rækken. Og det er med god ret! Slates skribenter skriver: Babettes