-
Ministeriel sodavandskampagne dødsdømt på forhånd
Vi lever i et kampagneland. Familie- og forbrugerminister Carina Christensen vil således efter nytår igangsætte en kampagne, der skal få (især) børn og unge til at drikke mindre soda- og saftevand. Kampagnen er selvfølgelig på forhånd udsat for stærk kritik fra flere sider – og efter denne bloggers mening på
-
Sommerhusglæder
Frikadelle på den sædvanlige vis. For hvert kvarte kilo kød tager man to æg og to revne løg, tilsætter lidt væske (mælk, danskvand – eller i dette tilfælde øl). Rører det hele med havregryn, rasp (eller i nødstilfælde mel) til farsen er sej, lader den hvile en times tid, former
-
Fra tourist trap til turistaftapning
Mikrobryggerierne vælter frem som svampe i fugtigt vejr. Min tese er at mange af dem egentlig kun er in it for the money og ikke egentlig interesserer sig for øl. Tesen har vist sig rigtig flere gange, bl.a. in casu Fanø Bryghus, som på v 1.0 af hjemmesiden afslørede sig ved en
-
Blomstercaféen, Hjørring: Et vissent minde
Navnet burde måske have advaret, og om ikke andet burde menukortet med dets relativt kønsløse udvalg af sandwiches og »sunde retter« have skræmt os bort. Men vi endte altså på Blomstercaféen i Hjørring – og blev enige om aldrig at komme der igen eller anbefale stedet til nogen. Og
-
Flyt uden pizza (II): Crostata af nektarin og blåbær
En crostata er en tærte, der ikke bages i form. Fyldet ligger i en dejskal, og så håber man det holder sammen. Her er dejen lavet med polenta, groft majsmel, og fyldet er nektariner og blåbær. Abrikoser, ferskner, hindbær og brombær ville være andre oplagte kombinationer. Du skal bruge: 1
-
Flyt uden pizza: Paneret kylling med coleslaw, krydret majs og bagt kartoffel
Et par af mine venner flyttede, og jeg påtog mig at stå for det kulinariske. På den måde slap jeg for at gå rundt med en øm ryg i ugevis – og flytteselskabet slap for elendige pizzaer. To fluer med et smæk. Og denne ret er voldsomt amerikansk inspireret.
-
Julilæsning: Food Politics
Marion Nestles Food Politics giver et overblik over hvordan fødevareindustriens indflydelse på den amerikanske ernæringspolitik. Nestle konkluderer fra starten, at det egentlig er ganske ligetil at give gode råd om at spise enkelt. Jeg videregiver selv hendes råd mange gange: Spis mindre, spis flere grøntsager, spis varieret og undgå
-
Landbruget har ingen fremtid
Fremtiden for dansk landbrug og dansk madkultur er noget dyster. I hvert fald hvis man skal tro Peter Gæmelkes kronik i Politiken den 25. juli. I 2017 vil der kun være 12.000 fuldtidslandbrug tilbage – og de vil være udrustet til at levere råvarer, der kan værdiforøges og sælges
-
101 ti-minutters sommeropskrifter
New York Times madskribent, Mark Bittman, har den faste klumme the minimalist. Han taler for enkel og ukompliceret mad. Og således også denne sommer. Under overskriften »Summer Express: 101 Simple Meals Ready in 10 Minutes or Less« giver han sit bud på sommermad. Opskrifterne er alle simple. Selv om nogle af dem
-
Hindbær-vinaigre
Susanne skrev: »Hvis jeg havde en bakke hindbær ville jeg dog i stedet hælde en god hvidvinseddike hen over og lade det trække et stykke tid. Eddiken bliver aromatisk og får en meget smuk farve – husk at hælde den på en klar flaske og bruge den i fx. salat.«