• Nej til beriget mad

    DR og andre medier kunne i går fortælle, at danskerne siger nej til beriget mad. I dette tilfælde er det analysebureauet Wilke A/S, der har undersøgt holdningen til berigelse. Undersøgelsen, som bureauet foretog for HK Privat viser, at 77 % af de forbrugere, der blev spurgt, bevidst vil vælge

  • Hindbær og snaps: Liqueur de framboises

    Inspireret af et par læsere fremturer jeg med snapseriet: Denne gang gælder det hindbærret. Muligvis har Susanne en pointe. Det kan risikere at blive lidt smølfeagtigt. På den anden side: Måske er Susanne bare Gargamel i forklædning. Hindbær jo en markant smag – og framboise, hindbær-brændevin er en sand delikatesse til kaffen.

  • Solbær og snaps: Creme de cassis

    Cassis er den klassiske, franske solbærlikør, der fås i mange styrker, afhængigt af hvad den skal anvendes til. Denne opskrift følger ikke helt den klassiske, franske, der er angivet i Larousse Gastronomique. Det er vigtigt, at man bruger en snaps med en solid alkoholprocent. Hvis det skal være rigtigt,

  • Solbærkage

    Et eksperiment. Baseret på den sandkage, jeg tidligere har skrevet om. Samme mål, vægt og bagetid. Blot med den tilføjelse, at jeg tilsatte 250 g solbær før bagningen. Solbærrene havde jeg købt på mit lokale farmers market i Jægersborggade. Bærrene skal i kagen til sidst, og forinden skal de skylles, nippes og

  • Sundhed og spin

    Det er agurketid, og debatten om nedsat moms på madvarer kører i Politiken. Det hele handler selvfølgelig om fedmeepidemien (formentlig den mest indbringende epidemi nogensinde). Diskussionen handler om hvorvidt momsen skal differentieres, så frugt og grønt fritages delvist for moms, mens usunde (dvs. fede, sukrede og salte produkter) belægges med

  • Skydes her eller tag med hjem?

    Sidste tirsdag blev den Zheng Xiaoyu henrettet i Beijing. Henrettelsen fandt sted umiddelbart efter dødsdommen. Det er fjerde gang i de tredive år, Kina har været åbnet for omverdenen, der er blevet henrettet højtstående embedsmænd i Kina. Og første gang siden 2000.  Zheng Xiayou var tidligere direktør for den kinesiske fødevarestyrelse. Hans forbrydelse?

  • Gazpacho rulez!

    Det gælder om at udnytte det, når solen skinner, og vejret er til kolde supper! Der er næsten frit slag, når det gælder denne klassiker. Man kan variere krydringen og tilbehøret i det uendelige. Jeg kan fx godt lide, at den har lidt bid fra chili. Andre vil have

  • Karbonader med hele regimentet

    Gulerødder, ærter, kartofler, blomkål. Det vælter frem. Og man skal være et slemt skarn, hvis man ikke boltrer sig i det (som en delfin, og kaster det op i luften og lader det regne ned over sig, præcis som en meget rig and engang gjorde). Alle herlighederne gør sig egentlig

  • Jordbærfool

    Nej, det har ikke noget med IQ at gøre. Det handler om en let sommerdessert. Om man vil en variant af jordbær med fløde.  Ordet fool stammer, ifølge den store, engelske madskribent Elizabeth David, fra det franske foulé, som betyder knust. Og desserten kan laves med alle sommerens bær:

  • Livsglæde II

    Som jeg tidligere har nævnt, skal det jo ikke være så surt altsammen. Eller så kompliceret. En gang imellem skal der så få ting til at gøre en glad. Som nu fx en kartoffelmad. Rugbrød, smør, skiveskåret, kogt kartoffel fra i går, mayonnaise (hvis der står »ægte mayonnaise« på,