-
Chris og bundlinierne
Forleden zappede jeg ved et tilfælde forbi et program med titlen Chris på Chokoladefabrikken på DR1. Programmet er en sammenredigering af nogle indslag, der har været bragt i DRs rædderlige small-talker Aftenshowet. Det handler om ernærings- og motionseksperten Chris McDonald og hans forsøg på at coache medarbejderne på Toms Gruppens fabrik i Ballerup
-
Grillet gris med rosa peber, rosmarin og fennikelfrø
En italiensk inspireret krydderblanding. Man kan bruge timian eller salvie i stedet for rosmarin. Og man vil genkende fennikelfrøene fra de italienske pølser, salsiccie. Og så er der den rosa peber: Den har egentlig ikke noget at gøre med den almindelige sorte, hvide eller grønne peber at gøre. De tre
-
Pasta med salsa af rå tomater
Det er formentlig den enkleste tomatsovs i hele verden. Man skal være en slem idiot for at ødelægge sådan en, husker jeg en anmelder engang skrev. Og selvfølgelig konkluderede, at køkkenchefen havde været en slem idiot. Sovsen skal egentlig være kold – men hvis det gør dig nervøs, kan
-
Ratatouille
Ratatouille [rat – a – too – ee]. En grøntsagsret fra Provence. Men nu også en film om en rotte. En rotte, der kan lave mad og drømmer om at blive kok på en fransk restaurant. Og en rotte, der nægter at spise affald: Rotten Remy ender på restauranten
-
Risotto med asparges og skinke
Godt nok dyrker jeg ikke risottoen så lidenskabeligt som fx Anders på Spis Ordentligt, men det hænder da, den finder vej til mit køkken. En af yndlingsrisottierne (må det vel hedde) er med borlotti-bønner og pølse. Denne er en fin lille sommerting med skinke og de sidste asparges. Folk, der er
-
Vi vil lys, det er det vi vil
Ovre i USA kan enhver citere the first amendment, første kapitel i den amerikanske forfatning. Den minder forfærdelig meget om det, der står i den danske grundlov. Selvfølgelig fordi den har udgangspunkt i det, der for de allermest antiintellektuelle sorteste af de sorte khmers of our time, præstefætrene i Dansk
-
GMO i EU
EU er i færd med at godkende dyrkning af genmodificeret kartoffel og majs i Europa, skriver The Times. Det drejer sig i første omgang om kartoflen Amflora, som BASF tripper utålmodigt for at få godkendt. Det er ikke en spisekartoffel. Den producerer bare gevaldige mængder stivelse, der kan bruges til
-
Aloo Gobi (kartoffel og blomkål)
Vi spiser for meget kød her til lands, påstår både Amsterdamen og Planteforskeren. De har begge ganske ret. Og jeg tro det skyldes at vi helt har glemt hvordan man laver lækre grøntsagsretter. For grøntsagerne er der, og både kvalitet og mængde topper hen over sommeren. En af årsagerne
-
Jordbær med balsamico
Det er en genudsendelse. Men det er en klassiker: Jordbær med balsamisk eddike. En bakke jordbær skylles, ribbes og halveres. Vendes med en spsk sukker og en spiseskefuld balsamisk eddike. Trækker en times tid. Serveres eventuelt med en hvid dessertvin.
-
Agurk med fetacreme
Jeg kan allerede høre kommentarerne: Af en person, der ikke er begejstret for agurk at være, spiser du egentlig ret meget agurk. Det kan nok ikke bruges som meget en scorereplik, men det er da tilladt at konstatere, at det egentlig forholder sig sådan: Her fungerer agurken som undskyldning for at