• De sultne synger

    The Food Section bringer en liste med 100 sange om mad. Fra jazz til hip-hop. Og temaet er fælles, mener Josh Friedland: Maden er en metafor for sex. Hvorvidt det også gælder, hvis man skulle lave en dansk liste med sange om mad er svært at sige, i hvert fald når det gælder

  • Spelt á la mode!

    Bageren reklamerede i går med speltbrød, helt uden hvede. Det er lidt af et særsyn. Især fordi spelt faktisk er en hvedesort, nærmere bestemt en af de ældre hvedesorter, der er blevet genopdaget. Sorten er kendt fra mellemøsten for 2.000 år siden, og bruges den dag i dag i

  • Det hollandske øl

    Lad det være sagt med det samme: Man kan nok ikke forsvare at tage til Holland for øllets skyld. Ølbaren tArendsnest (Ørnereden) som vi opsnusede straks efter ankomsten til Amsterdam synes at være det sted, der har det største udvalg. De oplyser selv på hjemmesiden at der er 50 bryggerier i landet,

  • På vej til Amsterdam

    Pinse-udflugten går til Amsterdam! Flyet går klokken 8, hvis altså SAS kabinepersonale vil. Der vil være stille her på bloggen et par dage, men mon ikke jeg får lejlighed til at studere madkulturen lidt nærmere og måske få et par oplevelser med tilbage. En af mine barndomsvenner fra engang i barokken i Danmarks

  • Reklame: Dissensus 2007

    Dette har måske ikke umiddelbart så meget med mad at gøre: En konference om forskning, politik og penge. Men så alligevel, for det forskes jo også i mad (eller rettere fødevarer). Spørgsmålene på konferencen er bl.a.: hvad betyder det for forskningen, at universiteter bliver bedømt og modtager offentlig finansiering ud fra

  • Petrini slår til (og jeg rabler løs)

    Stifteren af Slow Food, Carlo Petrini, efterlyser en politisk, holistisk gastronomi. På en konference i Californien, der passende havde titlen Slow Food Nation, har han langet ud efter flertallet af forbrugere. Både dem, der køber deres mad billigst muligt og dem, der idoliserer kokke og diskuterer opskrifter, selvfølgelig helst

  • Fedmeklovnerier

    Mandagens udgave af Politiken havde en interessant artikel om de offentlige kampagner om at spise sundt, grønt, fisk, bevæge sig drikke vand osv. osv.. Artiklen når frem til samme konklusion, som jeg tidligere har antydet: Kampagner hjælper ikke, for der er sjældent økonomi til at tage kampen op mod junkfood-industriens velsmurte

  • Stop den dumme taberko!

    Hvert år dør 25.000 køer i staldene. De kaldes taberkøer. Noget af en betegnelse. De dør af stress. En gennemsnitlig dansk malkeko skal yde cirka 23 kg mælk om dagen. En gennesmsnitlig malkeko ser aldrig grønt græs. En gennemsnitlig dank malkeko lever af kraftfoder og kosttilskud, præcis som svinene. Dyrenes beskyttelse har iværksat

  • Tobis or not tobis

    EU-kommisionen har lukket fiskeriet efter Tobis, skriver Erhvervsbladet i dag. Årsagen er frygt for overfiskning. Advarselstegnene har allerede været der. Dambruget slår vagt i alarm fordi priserne på fiskefoder er steget voldsomt de seneste år. Tobisen har erstattet blåhvillingen og brislingen som den vigtigste industrifisk.  Men tobis-stoppet sender de forudsigelige chokbølger gennem fiskemels- og

  • Food DTU

    I går deltog jeg i åbningen af Food DTU. Et nyt center, der består af alle de institutter på DTU, der på nogen måde beskæftiger sig med noget, der minder om fødevarer, eller med teknologi, der kan bruges til at måle og modellere fødevarer. Og det er mange, eftersom