-
Trope II: Appelsinris
Ris med et meget tropisk pift af kokos og appelsin. Originalopskriften siger, at appelsinen skal deles i både. Man bør nok vælge at skære appelsinbådene i mindre stykker. Fileter er ikke en god ide, for de giver for meget saft i retten. Du skal bruge: 3 dl løse ris5 dl vand2
-
Trope III: Frossen mousse med banan og mango
En tropisk dessert med en meget frisk smag. I virkeligheden er det en is, der er beslægtet med Morten Heibergs nyklassiske jordbær-fløde-is. Jo mere modne frugterne er, jo fyldigere bliver smagen. Du skal bruge: 3 bananer2 mango½ tsk salt1½ dl vand¾ dl sukker½ l piskefløde5 blade husblas Læg husblassen
-
Princip!? Fis i en hornlygte?!
Dansk Supermarked har lanceret en ny serie af varer under mærket princip! Det var rent undtagelsesvist jeg fæstede mig nærmere ved princip!-serien. For det første har jeg et reklamer nej tak-skilt på min dør og for det andet handler jeg normalt ikke i Dansk Supermarkeds butikker (Føtex, Bilka, Netto) med
-
Efterlysning: Fast food med respekt for sig selv
Jeg bor i et kvarter med en uhyre mængde af fast food-restauranter. Lige rundt om hjørnet ligger den del af Nørrebrogade, der har kælenavnet Shawarmastriben. Her kan man faktisk godt finde hæderlige steder, der serverer shawarma af den gode slags. Altså marinerede, hele kødstykker, stegt på spid. Lige rundt
-
Derfor klæber fedtet til de fattige
For et par uger siden skrev ugebrevet A4 om sammenhængen mellem sundhed og social status. Det viser sig, at fedtet klæber til de fattige. Folk med høj social status er også tilbøjelige til at spise flere grøntsager, flere fibre og i øvrigt få mere motion end folk med lavere social status.
-
Lidt mere griseri!
Politiken noterede i lørdags at Nordjyske Medier har taget initiativ til et marathonmøde om en bæredygtig fremtid for dansk landbrug. Mødet er selvfølgelig affødt af den senere tids afsløringer af forholdene på og omkring svinefabrikkerne. Deltagerne er bl.a. ordførere fra det radikale venstre, socialdemokratiet og venstre, repræsentanter fra dagligvarehandelen, Danmarks
-
Kanin i spidskål
En taknemmelig ret, der kan laves med kanin eller kylling. Kålen kan være savoykål om efteråret. Om foråret er det fint at bruge spidskål. Opskriften er ikke så vigtig, det er en af de retter, der tåler store udsving. Det vigtigste er tiden. Til fire personer: 1 kaninMelOlie, smør1-2 spidskål2 store
-
Hi-tech til påskefrokosten
På restaurant Moto i Chicago er menuen spiselig. Køkkenchefen, Homaru Cantu, begyndte med at printe billeder af sushi på rispapir med vegetabilsk blæk. Nu er han gået et skridt videre. Jeg tror min yndling må være litchi-rigatonierne i frugtanretningen.
-
(En slags) anmeldelse: Fast Food Nation
Ideen med at overføre en dokumentarisk bog til spillefilmsformat virker ikke. Så er det sagt. Eric Schlossers bog er spækket med facts og dokumentation. Og af en eller anden grund har Schlosser og Linklater forsøgt at få det hele med i manuskriptet. Det går ud over replikkerne, som i mange
-
Gode spørgsmål til fabrikslandbruget
Poilitikens lederskribent skriver det rammende i dag. Hver gang et dansk medie sætter sig for at dokumentere vanrøgt af dyr er der bid. Og som jeg før har været inde på her på bloggen, afføder det hver eneste gang de samme kommentarer fra topfolkene. Først og fremmest fra Bent Claudi Lassen og