• Asiatisk / Caribisk bøf

    Oksekød har godt af lidt smag. Det, man køber i supermarkederne, er som regel udtjente malkekøer. Derfor: Frem med fantasien og marinaderne. Her brugte jeg et par gennemsnitlige entrecotes som kom en tur over det asiatisk prægede: En entrecote pr person2 spsk dijon-sennep2 spsk revet, frisk ingefær2 spsk finthakket, presset

  • Rejer med citrus-salsa og sorte ris

    Rejer i en spicy variant. Her serveret med en sur-stærk salsa af citron, appelsin og grapefrugt – og dertil sorte ris. Men der er en lille ting, man skal vide først – den kommer efter opskriften. RejerSorte ris2 grapefrugter3 citroner3 appelsinerForårsløgMynteFrisk chiliOlivenolie Krydderiblanding af: 2 spsk kanel2 spsk spidskommen2 spsk knust chili 2 spsk karry1

  • Functional Foods: Et spil om uvidenhed

    Sig ordet functional foods – funktionelle fødevarer. Eller superfoods, som nogen i de engelsktalende lande kalder dem. Altså mad, der på den ene eller anden måde er beriget, så man bliver mere rask – eller i det mindste ikke syg – af at spise det. Og hvad så? Meningen er

  • SticksnSushi

    Jeg er en novice udi sushi-spisning. Første gang jeg fik det, er fireethalvt år siden – på St. Marks Place i New York. Anden gang var i går. Hos SticksnSushi på Nansensgade, København. Jeg ved ikke hvorfor – jeg kan godt lide det, men måske er det bare en

  • Det ultimative kostråd

    Journalisten Michael Pollan, der bl.a. har skrevet bogen The Omnivores Dilemma, har skabt debat i USA. Pollan har bl.a. skrevet bogen The Ominivores dilemma, der handler om hvordan vi som dyr, der i praksis kan spise alt, ikke længere ved, hvad det er, vi putter i munden. Han mener,

  • Vilde laks, ja tak, opdrættede laks, nej tak!

    Det er ikke ligetil at vælge fisk. Jeg har tidligere nævnt, at fisk smager godt, er sundt og ikke spor svært at gå til. Som regel lyder rådene: Gå efter fisk med klare øjne, røde gæller og fast kød … og som ikke lugter af fisk. Men nu kommer

  • Muslingesalat fra Goa

    Man har aldrig selv været i Indien. Men man holder meget af dets mad. Især fordi det er så varieret: Det er ikke kun hårrejsende stærkt, men rundt omkring finder man mange fine delikatesser. I Goa, kendt for hippier og trance-musik, er fisk og skaldyr det store nummer. Goa

  • Lammeragout fra Punjab

    Denne lammeragout kommer fra Punjab i det nordlige Indien. Heller ikke her er der tale om en voldsomt stærk krydring, men mere en mild, flødeagtig sovs, der svøber sig om det møre lammekød. Jeg valgte at servere retten med ris, naan-brød (i Punjab serverer man ikke ofte ris til

  • Gule ærter med flæsk og pølse

    En ret, der deler vandene! Enten har man det som Poetens Far i den hedengangne tegneserie Poeten og Lillemor eller også får man kuldegysninger bare ved tanken. Gule ærter med flæsk og pølse. Jeg tilhører den første kategori. Det er en herreret, så man kan evt sende kvinder og

  • Hvalpefedt II: Gymnastiklæreren kan ikke lide tykke børn

    I et afsnit af den amerikanske komedieserie Frasier bliver et lovende forhold mellem en kvindelig gymnastiklærer og hovedpersonen ødelagt i startfasen. Frasier har dårlige erfaringer med gymnastiklærere. Og gymnastiklæreren har dårlige erfaringer med klumpede, overvægtige børn. Afsnittet – Trophy Girlfriend – ender med at Frasier ubevidst opfatter gymnastiklæreren som sin