Rester af skinke, en porre, der lå og kiggede bedende. Favabønner og kyllingeboullion i fryseren. Tja – en risotto kan man jo altid lave! Til fire personer som forret:
- 25 gram smør
- 1 løg
- 1 stor porre
- 2 dl risotto-ris
- 4 dl kyllingeboullion
- 200 gram favabønner
- 75 gram spegeskinke
- 75 gram smør
- 3 spsk revet parmesan
- 2 spsk hakket persille
- Salt og peber
Start med at blanchere bønnerne og befri dem for den hårde, yderste skal. Hak løg og porre, smelt 25 gram smør i en kasserolle, og sauter løg og porre uden det tager farve, til porren er faldet sammen.
Tilsæt risene og vend dem godt rundt i fedtstoffet. Tilsæt kyllingeboullionen lidt efter lidt. Undervejs tilsættes favabønner og skinke.
Monter med 75 gram smør, parmesanost og persille, smag til med salt og peber og lad det trække 5-10 minutter før servering.
Skriv et svar