En crossover-middag. Kyllingen med valnødder stammer fra Rhône, tilbehøret er mellemøstligt, en slags variant over tabbouleh. Råvarerne klæder hinanden. Til fire personer:
- En kylling
- 12 fed hvidløg
- 2 håndfulde valnøder
- 1 dl hvidvin
- Saften af 1 citron
- Olie til stegning
- Salt og peber
Parter kyllingen: Del lårene i over- og underlår, skær brysterne fri, og del hvert bryst i to-tre dele. Gem skroget til en fond. Krydr stykkerne med salt og peber, brun dem i olien. Tilsæt de hakkede hvidløgsfed, valnødderne (evt. hakket groft), vin og citronsaft. Lad det simre 45 minutter.
Lav i mellemtiden couscouosen. Du skal bruge:
- 4 dl couscous (kan også laves med bulghur)
- 8 dl vand
- 2 håndfulde tørrede abrikoser
- 250 g halloumi
- 1 håndfuld pistacienødder
- Persille
- Olivenolie
- Salt, peber
- Olivenolie
Hæld couscous i en skål, bring vandet i kog og hæld det over. Lad det trække 10 minutter, til couscousen har opsuget vandet og er blevet til at tygge.
Skær halloumien i skiver og steg dem på panden i lidt olie. Halloumi er en oprindeligt cypriotisk friskost, lavet af en blanding af fåre- ko og gedemælk, den er relativt fast og tåler at blive stegt uden at smelte fås hos de fleste indvandrergrønthandlere og muligvis også i supermarkederne.
Hak abrikoserne og rist pistacienødderne let. Skær den stegte ost i tern og bland den i couscousen sammen med abrikos og pistacie. Vend persille og olivenolie (2-3 spsk) i og smag til med salt og peber. Drik den samme vin til, som du har brugt i kyllinge retten. Fortryllende.
Skriv et svar