Rokkevingen vender tilbage. Denne gang i den klassiske variant: Rokkevinge med kapers. Den syrlige smag fra citronsaften (eller rødvinseddiken) matcher rokkevingen perfekt. Her serveret med gulerod og porre. Til fire personer:
- Fire rokkevinger
- 2 porrer
- 6 gulerødder
- Mel
- 200 gram smør
- Saften af 1 citron eller 2 spsk vinaigre
- 2 spsk kapers
- Salt
- Peber
- En smule vand
Start med grøntsagerne. Skyl porrerne (den enkleste metode er at skære gennem porretoppen på langs fra begge sider og skylle den med toppen ned under rindende vand – så kan jorden nemt fjernes). Skræl gulerødderne. Skør begge dele i tynde stave.
Læg dem i en gryde med en klat smør (ca 75 gram) og vand til det knapt dækker. Kog ind over kraftig varme til vandet er væk og grøntsagerne stadig har bid. Smag til med salt og peber.
Gør rokkevingerne i stand: Fjern brusken, så du får to »fileter«. og flå dem. Krydr dem med salt og peber, vend dem i mel og steg dem i smør i 3 minutter på hver side.
Tag fileterne af panden, tør den af, og smelt det sidste smør (ca 75 gram) i panden og lad det brune let. Hæld citronsaften i smørret sammen med kaperserne og varm det op.
Anret rokkevingerne med grøntsagerne, hæld citronsaft-kapers-smørblandingen over og server med en kogt kartoffel. Hertil en hvidvin, der kan tåle citronsaft – så vælg en med en del frugt.
PS: Billedet ser lidt anderledes ud end mine billeder plejer. Jeg har forsøgt at bygge en lyskasse efter disse anvisninger og mine mere visuelt orienterede venner siger, at det »måske er godt nok til jazz, men så heller ikke meget mere«. Let there be jazz.
Skriv et svar