Alene navnet antyder, at man ikke risikerer at komme ud i noget som helst molekylært pjat i Hansens Gamle Familiehave. Her serveres klassiske frokostretter. Men man skal heller ikke regne med langtidsmodnede sild, frilandsgris og moden ost.
Haven er den ældste af de tre »familiehaver«, der ligger på Pile Allé. »Familiehaverne« blev grundlagt i midten af 1800-tallet af slotsfunktionærer på Frederiksberg Slot. De tjente en ekstraskilling på at sælge varmt vand ud af huset – så Københavnere, der spadserede på landet, kunne få sig en tår toddy, te eller kaffe.
Hansens gamle have udmærker sig ved ikke at have musik og ved at have åbent om vinteren – og sælger i dag heldigvis også andre drikkevarer end varmt vand. Det benyttede vi os af – og valgte to af havens »platter«: Sild, fiskefilet med remo, hønsesalat med bacon, flæskesteg med rødkål og ost.
Maden er i bedste fald harmløs – og prisen på en platte meget rimelig. Portionerne er passende for sultne mennesker. Garnituren det sædvanlige, ligegyldige salatblad og den sædvanlige, umodne tomat, der som regel kan få lov at gå direkte ud igen.
Der var relativt travlt og åbenbart ikke helt styr på stationerne. I hvert fald fik vi først serveret en forkert bestilling. Her kunne jeg konstatere at man i køkkenet på Hansens serverer enkelstykkerne smurt med margarine, mens platterne serveres med portions-smør.
Jeg kunne også konstatere, at man opbevarer det skiveskårne, smurte rugbrød til enkeltstykkerne på køl. Det er en decideret uskik. Jeg kan nemlig ikke døje tand-margarine, kold margarine er ikke til at skrabe af – og selvfølgelig bliver brødet ganske hurtigt tørt.
Min ledsager (som ikke gerne tåler al den nymodens øl med alt for meget smag i) er glad for stedets fadøl fra Royal Unibrew. »Den er frisk«, siger han – og det er som regel også ganske korrekt.
Men det er nok kun om sommeren – på denne februarlørdag fik jeg et tydeligt whiff af iltet øl. Ifølge en af mine mere tekniske bekendte skyldes det som regel, at personalet lader luft slippe ind i slangen når de skifter fad, og at der om vinteren er knap så stor omsætning.
Går man efter traditionen (som altså i dette tilfælde også indebærer, at man tager for sig af øl og snaps) og et gennemsnitligt frokostmåltid kan haven anbefales. Især om sommeren kan der være et meget forfriskende leben, så man bør bestille bord.
Skriv et svar